Alla inlägg under juni 2009

Av Therese Olsson - 6 juni 2009 00:52

Har regnat, haglat om vartannat idag! Tur min äskade häst hade täcke annars hade hon väl hackat ut sina tänder av att hon skulle frysit så mycket!

Bestämde mej för att inte rida idag sen det var så tråkigt väder, ridning ska vara roligt och inte bara för sakens skull.. så hade inte gjort så stor nytta om jag ridit mer än Roxette gått som en kratta för haglet var så hårt!

Körde upp till hästarna och satte på dom andra två galningarna täcke, och Zara kom för en gångs skull när jag ropade. Duktigt Zara! Sen var det dags för nästa hagelkur som bara kom på typ 1sekund och Zara tyckte det va obehagligt att det lät så mycket på täcket att hon hoppade rätt fram ett steg , och hoppsan där stod visst en människa (jag)!

Men ändå förlåten sen hon skötte sig så bra i övrigt!

På med täcket på min ängel, ja jag menar det verkligen. Hon är verkligen snäll som en ängel!

Trots att hon kan vara ganska jobbig när jag håller på med dom andra att hon ska gärna stå 1mm från mej, myckigt med närhet visseligen men någon måtta får det vara!

Men denna häst är ju inte rädd för något:) Bra eller dåligt?!

Hon stod så snällt och när jag skulle gå och sa god natt och hade pussat och kramat klart gick hon efter mej och gnäggade, sötnos!

Katrin och. Elin varit här och grillat och druckit vin och drinkar, så gott så. Vi spelade: Hur fan visste du det? trots att jag kom tvåa känner jag mej som världens smartaste. Kompisarna gick för en stud sedan. Favvon John kom ju ockås upp och drack lite öl, men han va trött så han gick hem efter en stund och innan mina vänner gick hem kom brossan hit och tänk att han kan vara så rolig och trevlig ibland!


idag kom det ett sms jag väntat på sedan förra helgen, men är lite hemligt så det kan jag inte berätta om här!

Skönt att man märker att nogåt blivit tokigt iaf!!!

Nehe god natt och sov så gott!

Av Therese Olsson - 4 juni 2009 23:02

Gymnastik stod på schemat idag med Roxette.

Men började rida Zara, eftersom jag behöver jobba mer med henne och behöver ha betydligt mer kraft än när jag rida min lilla polle:)

Zara va lugn som ett ljus idag när jag gjorde i ordning henne, kryxx i taket! Värre vi kom ut.. hon är ju lika pigg när jag börja som när jag slutar!

Fatta inte hur jag ska göra för att få henne lite trött så hon kan komma till ro, men kommer kanske med tiden även det! Hon blev iaf rejält svettig men så fort hon kom tillbaka till hagen satte Tekkla och hon upp farten och racade några gånger fram och tillbaka, gissa vad Roxette gjorde.. stod och glodde på dom som om dom va knäppa i skallen (varför röra sig mer än nödvänidt)!

Gjorde väl ca 5000 övergånga med Zara och till slut gick det riktigt bra, hon lyssnade på mej och inte på sig själv..

Hem och bytte häst och så klart kom det en regn skur men Roxette behövde ut! Hon vilade igår så full rulle nu igen...

Började med att känna igenom kroppen- böjde höger-vänter- back- fram.

Lite stel idag, kan det va för att hon fick en dags vila kanske:/

Men vi böjde och böjde och till slut nådde hon mitt mål att nudda min tå. Hon är ju så väldigt mjuk när hon är varm i pälsen men idag trodde jag att dte skulle bli fin väder så innan jag åkte till jobbet åkte jag och tod av henne täcket, men vädret va väldigt växlande. När solen va framme var det varmt men när den gick i moln var det super kallt, så det tog lång till att få henne varm idag men efter lite bråk vann jag även den konflikten!


Har hittat en backe att klättra i nu!

Roxette tyckte det var super kul att klättra upp för den, roligast va att galoppera upp. Vi klättrade i några minuter och oj, tusan vad hon tog i med hela kroppen! Dags att lägga av när det går som bäst tänkte jag och traskade hem , med lååånga travsteg.

Jag är så himla nöjd med henne nu, är det för jag släppt alla höga krav om träning kanske?!

Men jag har lovat Roxette nu att vi ska ta lite vila från träningarna och så kommer det bli för både hennes och mitt bästa!!!


Imorgon när jag kommer till jobbet ligger alla snart blivande skolbarn och sover. Dom var så uppspelta idag för att dom skulle få sova på dagis, det värsta är att vi kommer gråta floder när dom slutar!

Dom är helt fantastiska dessa barn:) Love!


Nehe, nu har jag städat hela huset till grill och vin kvällen imorgon.

Det värsta är att jag kommer vara så himla trött, men skit samma!

Varannan vatten som bror min säger...

Dags att planera morgon dagens träning med Roxette och vild hästen men får bli efetr jag handlat om jag våga åka tll Maxi utan mitt stöd Mia!

Hej svejs!!!


Ps: Grattis Elina och hennes häst Saga som fick en liten bebis igår mellan 21,00-22,00:) En liten Calle!!!

Av Therese Olsson - 3 juni 2009 22:04

Idag planerat vila med båda hästarna, mamma hade dock longerat Zara. Det verkade har gått bra iaf:) skönt!

Slutade tidigt idag åkte hem efter en mycket tuff vecka och än är den inte slut.. Hemma och tänkte jag skulle städa lite till mina gäster kommer på fredag, då helt plötsligt hör jag larmet på bilen går igång och fattade inte varför, kollade ut och ja tror det eller ej men det kom hagel kulor som va typ 1cm stora och det blev isakallt ute!

Tur mina pollar hade täcke!!!


Vid 4 skulle jag vara hos min kära kollega Knutby:)

Skulle ropa Knutsson en gång till henne när jag hade brottom och tungan min hängde inte riktigt med så det blev Knutby, sen dess har hon fått hete det... Min ändra kära kollega Anna och jag skulle köra tillsammans och vi slog våra kloka huvuden ihop och tänk så bra det blev.... till slut:)

Vi satt och precis skulle hugga in på den goda broccoli och bacon pajen som va super god- tack! då kom vår andra kära kollega Mia med sin Sixten.

Svante och Sixten lekte och myste med Cajsa och Alice, Svante vågade dessutom äta upp Sixtens mat, bland annat mamma scans köttbullar kände vi dofter av sen.

Men vi hann med det vi planerat och känns lite skönt att det inte ligger lika mycket på axlarna som väntar till dom stora slutar, åhh vad vi koller böla!


Imorgon väntar ridning med båda två hästarna, och jag hoppas vädert är på vår sida sen MÅSTE jag städa!

Dörren står öppen för den som vill hjälpa till;)

Av Therese Olsson - 2 juni 2009 22:02

Hade ju bestämmt att min älskade häst skulle fått vila idag men efter jag bråkat med Zara i skogen eller ja mest innan kännde jag bara att jag behövde avsluta dagens ridning med lite lugn och ro...

Roxette verkade dock vara väl medveten om att det var vila idag för när vi red ut var hon spänd och dan..

Men efter lite skritt över rötter som är bra för henne att hon ska lyta på fossingarna eftersom hon gärna gör det så enkelt som möjligt för sig så är det bra att hon får använda hennes hjärna! Blev betydligt mer avslappnad och gick super fint i traven.

Men imorgon står det verkligen vila på schemat, hon har gått mycket och hårt nu sista tiden att morgon dagen gör nog mer nytta än onytta! Och imorgon lovar jag att inte ändra mej! Ska till Knutby efter jobbet och skriva dikter till barnen som slutar hos oss i sommar, risken är väl stor att vi kela mest en hennes valp Svante:) 

Zara betedde sig som en riktig vild häst innan vi kom ut..hon smet den lille fan! Efter att jag skällt ut henne i typ 30 min och mamma nervös att det skulle hända mej något ( fast egentligen tror jag hon va rädd att jag skulle ta kol på Zara).

Va ute en rätt lång runda och travade 90%av rundan, hade jag hoppats att hon skulle lugna sig lite men tvärtom! Ju längre vi red dessto piggare blev hästen. Zara kan man nog inte rida trött för hon har så mycket energi och tycker att rida är så kul att jag blev betydligt tröttare än henne.

Men hoppa kan hon iaf, så är det någon som är sugen att hoppa denna vilda häst bara hör av er! Varning för långa avhopp bara..

Känns ändånså bra med Roxette nu. jag hoppas att det håller i sig!!!


Planerat drick vin på fredag med Katrin och Elin:) Ska bli kul!

Jag hoppas bara att jag inte är så trött min kropp börja säga: Lugna dig NU!!!

Måste planera in en dag att träffa Natalja, just nu har vi myvket att prata igenom;)

Nehe dags att plocka undan lite här hemma sen gå och nana, är super trött!

Roxette och jag hade ju ställt in oss på vila men jag ångrade mej mot hennes vilja, men hon borde vara nöjd nu eftre!


Tjao!



Av Therese Olsson - 1 juni 2009 22:09

Skulle bloggat igår, men ibland vill inte alltid internet som jag...

Men igår iaf: red ut i skogen bara för att rensa allt negativa tankar jag hade sen träningen i lördags!

Red en lång runda med mycket trav. Red henne väldigt lågt i alla gångarter för att hon skulle höja ryggen. Hon gick ju som en riktig stjärna igår, till min stora förvåning! Antingen tyckte hon som jag att det bara va skönt att rida i skogen eller hade hon väl tänkt över sina "hyss"?!

Tänkte jag skulle till en speciell backe och klättra som vi har här i byn, har inte ridit där sen förra sommaren då det ligger så långt från mitt stall men nu när vi har hästarna på sommarbete tar det bara ett par minuter att rida bort

Men som sagt blev aldig som man tänkt sig! Det låg fullt med ner sågade träd, men det va ingen fara jag kunde rida runt dom. När jag nästan va framme så låg det ett bauta träd med två tjocka grenar och lite mellanrum mellan grenarna. hade jag vågat hade jag kunnat hoppa över, men som sagt är ju dresstr ryttare så det vågade jag verkligen inte! Va rädd att Roxette skulle fastna med ett ben i mellan....

Men tänkte att jagmåste ta tag i mina problev som min vän Natalja säger...

Så red iväg till en liten stig där det ligger lita lagom höga ner fallna träd jag klivit över vi travade över dom, och va super nöjd att jag vågade det.

Idag av det yttligare dags för en skogs runda, tänkte jag skulle fortsätta med min rädsla så red bort till samma skog och tänkte jag skulle galoppa över..

Efter att verkligen noga tänkt igenom mitt beslut och satte igång i galopp kollade jag mest på detta super hindert som är max 50cm men för mej i det ögonblicket typ 120!!!! Livrädd.....MEN KOM ÖVER!!!! LEVANDE!!!

Berömde Roxette som om vi typ vunnit sm, men för mej var det stort att våga hoppa, och som sagt man måste kunna säga posetiva saker, och det va jag verkligen bra på iadg men Roxette. Hon gick som en gud hela rundan och jobbade med hela kroppen. (till och med löddrig i rumpan Natalja;))

När vi kom hem till dom andra två galningarna så var det dags att ta itu med mammas vild häst... När jag ropade på henne så gick hon och ställde sig längst bort i hagen, gjorde inte mej något eftersom vi kör stegräknings tävling på jobbet. Kom fram till Zara hela näsborren full med blod jag menar verkligen fulla av blod!

Gick fram till dom som äger betet och försökte spola näsan på Zara medans hon mest tyckte det var kul att leka med vattnet, samtidigt bara väntade jag på att mamma skulle kolla vippen eftersom hon är så rädd för blod men hon satte sig bara ner och andades djup så där en 20 min.. Alla blir vi chockade på olika sätt:)Förmodligen har hon rivit sig på något och även att ett blodkärl gått sönder, så  va inte så farligt som det såg ut.

Red ut Zara i skogen, en jätte fin runda där hästarna verkligen få lyfta på fötterna vilket är väldigt bar för denna galna häst att hon får något att tänka på.. Det är alltid full rulle på Zara... Ska man galoppera en sträcka på c 100 meter tar det ungerfär 4 sek sen är vi framme!

Hon är lite speciell Zara, men rätt skoj att rida en vild häst ibland. Blir lika förvånad varje gång man kommer hem och inte trillat av. Ska kankse inte säga för mycket eftersom jag ska försöká hinna rida henne imorgon ockås...

Kom hem för andra gången och jobbade Tekkla lite på banan.. Jobba och jobba hon ville mest leka! :)

Imorgon blir det vila för Roxette för jag ska stanna kvar på jobet lite extra men ska som sagt försöka rida galningen...

Tack för idag, nu ska jag fylla i tränings kalendern också!

(Än har jag inte gett upp Msv)!

Ovido - Quiz & Flashcards